zakysaná smetana

Označeno štítky: , ,

Aktuálně je na stránce zobrazeno 1 vlákno odpovědi
  • Autor
    Příspěvky
    • #617
      Anonymní uživatel
      Neaktivní

      Dobrý večer na Kopec.
      Podle Vašich rad jsem se snažila udělat zakysanou „smetanu“ jen z mléka. „Podařila“se mi řídká a jakoby štípala do jazyka.Použila jsem smet.kulturu z milcomu. Nevíte,čím by to mohlo být. Děkuji bezinka

    • #1776

      Také zdravím. Jestli je štiplavá, vypadá to, že bylo mléko trochu nakyslé, i když třeba ještě ne na chuť a jak to bylo v teple s kulturou, nakvasilo. Nebo pokud není nakvašená a je jen řídká, je to nízkou teplotou při zahřívání. Očkování třeba dobré, ale pak klesla teplota. Zkuste úplně čerstvé mléko, nejlépe velmi brzy po nadojení. Zaočkujte a pak do peřin a dejte k tomu třeba pet lahve s horkou vodou.

      "Bože, dej mi prosím trochu trpělivosti, ale Bože prosím tě hned!"
Aktuálně je na stránce zobrazeno 1 vlákno odpovědi
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.