Dobrý den.
Čekala jsem, zda Vám zde případně neodpoví někdo, kdo si pH metr pořizoval cca 1 až 2 roky zpět, protože i pH metry se vyvíjejí
Článek o pořízení pH metru paní Kláry je zde: https://www.domacimlekar.com/jaky-ph-metr-pro-vyrobu-syru-a-jak-se-o-nej-starat/
Je třeba mít na zřeteli, že je z roku 2016.
Pro výrobu sýrů existují dnes speciální pH metry. Velmi dobrá je značka Testo, mají pH metr speciálně na sýry s elektrodou uchovávanou v gelu a ne v roztoku, jenže je pro domácí použití dost drahý, stojí přes 8 tisíc https://www.testo.com/cz-CZ/testo-206-ph2/p/0563-2062
Dále je dobrá značka Hanna, mají taktéž pH metr vhodný na sýry HI 981032, kde už nějaká údržba nutná je, a je tudíž levnější (stojí přes 4 tisíce) https://www.hanna-cz.cz/pH-tester-na-mereni-syru-d1446.htm#detail-anchor-description
Tento pH metr má v sortimentu i oblíbený polský sýrařský eshop Serowar, kde ovšem vychází dráž, bylo by proto lepší, vyhledat si na Slovensku prodejce / zastoupení Hanna
No a levnější varianta je potom paní Klárou zmiňovaný pH metr Volcraft, ke kterému se dá dokoupit zapichovací elektroda, což je na pařené sýry žadoucí. U dvou výše zmiňovaných pH metrů jsou elektrody k tomuto účelu přímo určené.
https://www.conrad.cz/cs/search.html?search=ph%20metr
Případně se dotázat u prodejce na nějaký jiný novější typ. Dobré je, aby měl dvoubodovou kalibraci.
Osobně jsem značně skeptická k všelijakým pofidérním za pár korun z Ali a Temu. Jak uvádí paní Klára, sice to „něco“ měří, otázka je CO. O nějaké přesnosti ani nemůže být řeč a obvykle jsou to vyhozené peníze.
Pokud by se částky vynaložené na pH metr jevily jako veliké, vězte, že perfektní korbáčky se dají vyrábět i bez něj. Ale to si musí každý nějak uvážit sám…
-
Odpověď byla upravena před 8 měsíci uživatelem
Inka.