Máslo

Označeno štítky: ,

Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #801
      kupicek.mar
      Účastník

      Ahoj KLárko, prosím Tě, mám dotaz ohledně výroby másla. Ale nechci čajové máslo, zjistila jsem, že mi nechutná. Když chci máslo ze zakysané smetany: nechám den stát mléko, mohu ho i předtím pasterovat, zchladím a nechám v chladu. Seberu smetanu, mohu ji zaočkovat kulturou CHN 19 nebo 22 ?, nechám zase den ale asi v teple? a pak dám např. do robota přešlehat na máslo a podmáslí? – v mlékaři je psáno při 12-15st.C u másla ze zakysané. Rozumím tomu takto dobře. Především nevím, jakou tu kulturu použít. Děkuji za odpověď. Markéta 😛

Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.