Úvod › Fóra › Osobní sýrové mikroblogy › Začátečník › Re: Začátečník
Přikládám použitý recept.
http://jaknato.webpark.cz/html/basicrec.html
Sýřím syřidlem od Ekokozy, podle návodu na syřídle, tedy 32°C 40min. (perfektní)
Mléko mám kravské, nepasterizované, neodstředěné, jen seberu smetanu.
Kulturu CH19 postup podle návodu na kultuře.
Po nařezání sýřeniny postupuju dál rukou, promíchávám a drobím až jsou ta zrnka +- stejně veliká a mají elastickou konzistenci, mezi tím přihřívám, podle receptu na ten který sýr, když teplota dosáhne použil sem teplotu 37°C odstavím, míchám. Sleju to abych tu sýřeninu osolil a elhle v cedníku je už ne zcela kompaktní, ale poněkud slepená hmota.Do lisu jsem to musel trochu rozebrat a ani vytrvalým lisováním jsem nedospěl k celistvému sýru. Po třech nedělích, jsem ho zavoskoval a o výsledku podám report. Díky