Syrové nite

Úvod Fóra Sýry Pařené sýry Syrové nite

Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #18062
      marcelko123456
      Účastník

      Dobrý deň.

      Som úplný začiatočník a chcel by som si prvýkrát vyrobiť domáce syrové nite.

      Mlieko si chcem kúpiť z mliekomatu, koľko litrov mám na začiatok kúpiť?

      Najskôr si zistím silu syridla cez Vašu kalkulačku a následne potrebné množstvo syridla. Mlieko zohrejem na 35 stupňov, pridám to potrebné množstvo syridla, mám Fromase 220TL, poriadne asi 3 min. budem miešať a nechám v pokoji asi 45 min.

      Potom syreninu nakrájam na štvorčeky asi 5x5cm a nechám odpočívať asi 15 min., a potom pomocou napr. metličky na šľahanie urobím z tej nakrájanej syreniny také maličké zrniečka a nechám tiež odpočívať asi 15 min.

      Potom syreninu precedím cez nejaké sitko a pri pravidelnom otáčaní v tom sitku nechám odstáť asi 2 až 3 dni pri izbovej teplote okolo 21 stupnov.

      Či bude mať syr požadovanú kyslosť, to zistím z malého kúska syra a urobím test tak, že kúsok syra dám do horúcej vody asi okolo 90 stupňov, kde ten kúsok budem miesiť, hnietiť a keď bude hladký, elastický a bude sa dať naťahovať, tak to potom môžem urobiť z celého syra a môžem z neho ťahať tie syrové nite, ktoré budem dávať najskôr do studenej vody a neskôr do soľného roztoku, kde ich nechám okolo 5 až 10 min. a potom ich niekde zavesím, aby sa mohli osušiť.

      Prosím Vás postupujem správne alebo robím niekde chyby, ak áno, tak aké?

      Ďakujem Vám veľmi pekne za pomoc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.