Brynza, jednoduchý hrudkový sýr str.124

Úvod Fóra Sýry Měkké sýry Brynza, jednoduchý hrudkový sýr str.124

Označeno štítky: , , ,

  • Toto téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel kupicek.mar a poslední změna proběhla před 10 roky.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 vlákna odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #834
      kupicek.mar
      Účastník

      KLárko, prosím, to je asi dotaz na Tebe. Chystám se dnes na tyto sýry. Na str. 124 u „Formování“: Hrudku mohu nechat jednu vcelku nebo rozdělit do menších forem?, nebo nechat v plachetce. A pak je napsáno, že musíme hrudku otáčet a omývat. Tzn. otáčet např. ve formách? a omývat?, prosím ČÍM? Moc děkuji a hezkou neděli všem. M

    • #3251
      Niva
      Účastník

      Já nechávám vselku v plachetce, po vykapání dám na talíř, nebo do mísy a při otáčení vždy potřu syrovátkou. Ale klidně můžete dát do formy a postupovat stejně.

      Miluj zem. Nezdědils ji po rodičích, ale dlužíš ji svým dětem.

    • #3254
      kupicek.mar
      Účastník

      Ivo, díky, za chvíli bych bývala syrovátku vylila. M

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 vlákna odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.