https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10010037-jogurty Hozená rukavice do diskuze – 6:18 min. skutečně to tak je? Skutečně není dobré vyvracet mýty? Skutečně je člověk, který pije pouze syrové mléko a jí mléčné výrobky ze syrového mléka sebevrah? Podle mého názoru, aby jídlo s.r.o. dokázalo dodržet kvalitu, mělo by se soustředit na fakta a profesionalitu na bázi vědomosti tam, kde emotivní rozpřáhnutí rukou smete ze stolu naprosto jasná fakta.
Vůbec nepodceňuji potřebu většinové pasterace ve velkých mlékárnách, ale výrok z pořadu, navíc řádně nevyargumentovaný, pouze emočně podpořený a především přijatý ze strany moderátora pořadu jako fakt, je nepřijatelný. Skutečně je v každém syrovém mléce listerie, salmonele a coliformní bakterie? Proč se tedy dělají testy pro KVS? Proč jsou ty testy poměrně náročné? Proč není možné o věcech informovat skutečně realisticky, nikoli na bázi hysterie? Co si o tom myslíte vy?
Pojďme se podívat na věc i z druhé strany:
https://chriskresser.com/raw-milk-reality-is-raw-milk-dangerous/
Raw Milk Cheese is…
http://www.telegraph.co.uk/food-and-drink/news/is-raw-unpasteurised-milk-safe-does-it-taste-better/
"Existují dva způsoby, jak získat dostatek: Jedním z nich je i nadále hromadit víc a víc. Na druhé straně stojí toužit méně. "
- Gilbert Keith Chesterton