Ovčí sýry z Balkánu

Úvod Fóra Sýry Nezařaditelné sýry Ovčí sýry z Balkánu

Označeno štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutujícího) se naposledy zapojil uživatel  Inka a poslední změna proběhla před 3 roky, 11 měsíci.

  • Autor
    Příspěvky
  • #880

    Inka
    Člen

    Je samozřejmě nutné brát v potaz, že v uvedených oblastech je celkově jiné klima, odlišný pastevní porost a chovají se zde jiná plemena než v ČR nebo SR. Proto není možné vyrobit zcela identické sýry jaké třeba někteří znají z dovolené. V našich podmínkách se při dodržení výrobního postupu původnímu sýru však můžeme do určité míry přiblížit.

    Malý průvodce s uvedenými obecnými postupy výroby ke stažení zde:
    http://www.hmu.hr/attachments/272_Atlas%20ovčjih%20sireva%20zemalja%20zapadnog%20Balkana.pdf

    Paški sir: http://hrcak.srce.hr/file/99589

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.