OBAZDA nebo OBATZTER

Úvod Fóra Sýry Nezařaditelné sýry OBAZDA nebo OBATZTER

Zvolené téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutujícího) se naposledy zapojil uživatel Inka Inka a poslední změna proběhla před 3 roky, 5 měsíci.

  • Autor
    Příspěvky
  • #13234
    Inka
    Inka
    Správce

    Bavorská specialita. Nejedná se o sýr, ale o tradiční sýrovou pomazánku. Základu dominuje sýr camembertského typu (Camembert nebo Brie) a případně sýr Limburger a/ nebo Romadúr a/ nebo čerstvý sýr (i smetanový) + máslo + mletá paprika + sůl + další přísady (cibule, kmín, jiné koření, bylinky, smetana/ mléko, pivo)

    Takže ti, co úspěšně zvládli domácí výrobu Camembertu nebo Brie (dal by se jistě použít i vyzrálejší Chaource) a také výrobu Limburského sýru se mohou do přípravy této pikantní pomazánky směle pustit 🙂

    Kdo nemá rád výrazné mazové sýry- Limburger a spol., není nutné přidávat a lze ho s úspěchem nahradit vyšší dávkou camembertského sýru.

    • Camembert – viz Domácí mlékař str. 135 nebo články zde na stránkách + Fórum
    • Limburger – viz Domácí mlékař str. 140
    • Romadúr – viz Domácí mlékař str. 142
    • domácí máslo – viz Domácí mlékař str. 77 nebo články zde na stránkách
    • čerstvý sýr nebo čerstvý smetanový – zde na stránkách

    Originál dokument v němčině zde:
    https://register.dpma.de/DPMAregister/geo/detail.pdfdownload/40853

    stručný popis a povídání v češtině:
    http://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/?uri=CELEX%3A52015XC0214(01)

    (na stránkách je i možnost stažení dokumentu v PDF, doporučuji, nemusí být takto zveřejněno věčně)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.