Kurz výroby sýrů – začátečníci Klobouky u Brna 7. – 8. září 2019

Úvod Fóra Kde se naučit s mlékem prakticky Kurzy Kurz výroby sýrů – začátečníci Klobouky u Brna 7. – 8. září 2019

Označeno štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutujícího) se naposledy zapojil uživatel Klára Klára a poslední změna proběhla před 3 měsíci, 1 týdnem.

  • Autor
    Příspěvky
  • #16498
    Klára
    Klára
    Správce

    Kurz výroby sýrů – začátečníci Klobouky u Brna
    pořádá: Tomscheese.cz
    Tel. +420 604 446 680

    Termín: 7.-8. září 2019

    Kurz je určen pro každého, kdo se chce naučit a sám si vyzkoušet výrobu sýrů. Zúčastnit se mohou jak úplní začátečníci, tak mírně pokročilí.

    Náplň kurzu:

    historie výroby tvarohu a prvních sýrů
    mléka od různých hospodářských zvířat a vhodnost ke zpracování na mléčné produkty
    úprava mléka, jeho uchování a ošetřování
    vliv pasterace mléka při výrobě sýrů.
    vliv potravy a prostředí dojnic na kvalitu mléka
    dělení sýrů
    základní pravidla výroby sýrů
    očkování, rozdělení a práce s mlékárenskými kulturami
    teploty očkování a sýření
    krájení sýřeniny, dohřívání, prokysávání, solení
    základní pravidla pro zrání sýrů

    – vyrobíme různé druhy sýrů, abyste viděli a „osahali si“ jejich technologickou výrobu

    – budeme vyrábět jogurt, tvaroh, čerstvý sýr, korbáčky, jadel, parenici, oštěpek, sýr vhodný na grilovaní – halloumi a polotvrdý lisovaný sýr s krátkou dobou zrání – Jack

    – dostanete skripta se základními recepty

    – předání know-how

    – rozdělení do čtyř skupin, kdy každá skupina bude vyrábět svoje vlastní sýry, pod dohledem lektora.

    Cena kurzu: 2800Kč

    Zálohová platba přes e-shop: 1800Kč – peníze by měly být připsané do 5 dnů od přijetí fakturačních údajů objednávky kurzu. Pokud byste měli problém se splatností, požádejte o delší splatnost. V opačném případě se může stát, že bude objednávka stornována a případné došlé peníze po splatnosti vráceny zpět na stejné číslo účtu objednavatele, jelikož místo může být po stornu prodané náhradníkům.

    Doplatek v hotovosti před zahájením kurzu: 1000Kč

    Pro objednání kurzu zadejte „kurz výroby sýrů“ nebo „osobní odběr“ (poštou se nic neposílá, potvrzení o přijetí zálohy zasíláme e-mailem) a „platba převodem předem“. Při objednání kurzu se doporučujeme zároveň registrovat v e-shopu. Kurz objednávejte samostatně, mimo dalšího zboží.

    Místo konání a doporučené ubytování:

    Motel Podkova
    Polní 802
    691 72 Klobouky u Brna

    V případě zájmu o ubytování si zarezervujte ubytování co nejdříve na tel.: 519 419 129 nebo 603 542 227. Pokud si budete chtít rezervovat místo na spaní, uvědomte prosím obsluhu, že se budete účastnit sýrařského kurzu. Vzhledem ke kapacitě objektu, prosím, počítejte s tím, že nebude možné, aby měl každý svůj pokoj. Je tedy možné, že na pokoji budete s někým z kurzu.

    Ubytování ani stravování není zahrnuto v ceně kurzu.

    Doba konání:

    Sobota 9:00 – 20:00

    Neděle 9:00 – 16:00

    S hodinovou přestávkou na oběd přizpůsobenou technologií sýrů a organizací kurzu.

    V případě jakýchkoliv nejasností mě kontaktujte.

    Stornování kurzu z mojí strany:

    Pokud nebude kurz naplněn na minimální účast 8 osob, vyhrazuji si právo nejpozději 5 dní před začátkem kurzu termín stornovat. Veškeré zaplacené zálohy zašlu zpět na Váš účet, pokud se nedohodneme jinak (převod na jiný termín apod.). Děkuji za pochopení. Aktuální počet přihlášených můžete sledovat na e-shopu.

    Storno poplatky:
    (Kolik Vám bude vráceno, když se z kurzu odhlásíte)
    Více než 30 dní – 100 %
    29 – 14 dní – 75 %
    13 – 7 dní – 50 %
    6 a méně dní – 0 %

    Pozn: Storno poplatky slouží k pokrytí nákladů spojených s organizací kurzu a jsou nevratné. Záloha je přenosná na náhradního účastníka. Pokud se z jakéhokoliv důvodu nebudete moci zúčastnit, neprodleně mě kontaktujte, abychom situaci mohli vyřešit k oboustranné spokojenosti.

    Cca týden před kurzem rozesílám e-mailem doplňující informace.

    "Existují dva způsoby, jak získat dostatek: Jedním z nich je i nadále hromadit víc a víc. Na druhé straně stojí toužit méně. "
    - Gilbert Keith Chesterton

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.