Úvod › Fóra › Sýry › Nezařaditelné sýry › Kozí produkty
- Toto téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 8 roky a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
-
7.4.2011 v 10:49 #545Klara-adminČlen
Kozy a zpracování jejich mléka si taky zaslouží svoje téma 🙂
"Bože, dej mi prosím trochu trpělivosti, ale Bože prosím tě hned!" -
7.4.2011 v 10:50 #1221Klara-adminČlen
Tady dávám fotky od Lucie -její kozí mysost- syrovátkový sýr a také kozí sýr měkký. Prostě oboje parádnický
"Bože, dej mi prosím trochu trpělivosti, ale Bože prosím tě hned!" -
12.4.2011 v 20:00 #1254LotaČlen
Tak dnes opět akce mysost (bez fotky, vypadá stejně jako minule) a k tomu kozí lisovaný (snad) polotvrdý sýr – 1 den starý 🙂
-
8.6.2011 v 12:00 #1397miroČlen
ahoj. dakujem za zaujimavu stranku, plnu človečiny.
Pokusam sa podla Vasho receptu vyrobit syrecky (aj homolky) z kozieho tvarohu (z nepaster. mlieka). Po tyzdni zrenia a kazdodenneho premiesania tvarohu mam pocit, ze je stale rovnaky. Ziadna zmena konzistencie ani chuti. Je to tak v poriadku? Napadaju ma 2 dovody, ktore su dovodom, ze tvaroh nezreje.
1. V sulade s receptom som pouzil 3 polievkove lyzice soli a kminu na kilo tvarohu. Mam pocit, ze to mnozstvo soli tvaroh zakonzervovalo a preto nezreje. Nemalo tam ist menej soli? Uz pri miesani sa mi zdalo, ze je tvaroh extremne slany.
Myslim, ze nemoze byt problemom, ze som pouzil sol bez jodu. Ma tie iste parametre ako sol s jodom – az na ten jod…
2.Kedze idem syrecky vyrobit prvykrat, nemohol som do tvarohu pridat syrecek na nastartovanie zrenia. Vdaka tomu moze proces zrenia trvat dlhsie, mohlo by tomu pomoct pridanie kyslej srvatky?
Mam niekolko inych receptov na syrecky a homolky, v niektorych sa tvaroch formuje a nechava susit hned po zamiesani so solou a kminom, teda bez zrenia.Zda sa, ze aj to by mohla byt cesta ako sa dostat po prve syrecky na ockovanie neskorsich vyrobnych „šarží“.
Cakam na rady a dopredu Dakujem. -
8.6.2011 v 17:24 #1398Klara-adminČlenQuote:Citováno z miro dne June 8, 2011, 12:00
ahoj. dakujem za zaujimavu stranku, plnu človečiny.
Pokusam sa podla Vasho receptu vyrobit syrecky (aj homolky) z kozieho tvarohu (z nepaster. mlieka). Po tyzdni zrenia a kazdodenneho premiesania tvarohu mam pocit, ze je stale rovnaky…..Miro, v první řadě, dělám jen z kravského mléka, takže vám nedám přesnou radu, jak na mléko kozí. Třeba se ozve někdo, kdo to z kozího mléka zkoušel. Ale… pokud máte stále tvaroh v nějaké nádobě a mícháte, kravský už by za tuto dobu trochu zklihovatěl, jestliže to neudělal, otázka je, jak je to s chutí, zda to je alespoň trochu naklížené chuťově. Pokud jste nedal syreček, tak to bude zrát déle, ale pak je zase problém, že to může pochytat něco, co tam nechete mít, proto je ideální, když je to zaočkované a nezraje to tak dlouho.
Já už bych to zkusila vytvarovat a dál. Fakt ale netuším, jak se chová kozí tvaroh.
"Bože, dej mi prosím trochu trpělivosti, ale Bože prosím tě hned!" -
19.5.2015 v 9:03 #3312Anonymní uživatelNeaktivní
Ahoj,máte někdo zkušenost s přidáváním ovoce do jogurtů? Vyrábíme jogurty z kozího mléka a máme zahrádku plnou ovoce.Chtěla bych ho přidávat navrch jogurtíků.Jen nevím v jakém stavu,aby se jogurt nekazil.Spařit vodou?Díky
-
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.