Játrový sýr

Úvod Fóra Sýry Nezařaditelné sýry Játrový sýr

Označeno štítky: ,

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel InkaInka a poslední změna proběhla před 1 rokem, 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #16039
      InkaInka
      Správce

      Játrový sýr

      Lidi neblázněte … 🙂 🙂 🙂

      Játrový sýr = jasná paštika = patří z výrobního hlediska výhradně do zpracování masa. Při výrobě se sýr ani nic z mléka nepřidává. Jedná se pouze o komerční název, který je historicky údajně spojován s tvarem produktu. To, že někdo nechápe fungování světa a běh událostí, natož pojem „NÁZEV“ = slovo, které nemusí nutně mít nic společného s použitou surovinou, je vždy čistě osobnostní problém daného jedince, kterého není záhodno následovat. Nezřídka se jedná o rozdmýchávače konfliktů, šiřitele všelijakých bludů novodobě nazývaných hoaxy.
      Ostatně „játrový sýr“ najdeme i v Německu či Rakousku (historicky není nic překvapivého)

      Pokud někdo prezentuje paštiku s texturou našlehanou jak marshmallow = okamžitě pryč od toho!!! Stejně tak jako párky, natož salámy – přemíra vzduchových bublin a kapes = velký předpoklad ke zdravotním problémům.
      Ideální paštika by měla být pokud možno bet děr. Pravda je, že v rámci kutrování se nějaký ten vzduch nabere, ale rozhodně ne, jako když cíleně provzdušňujeme chladnoucí želatinu na žužu.

      Kdo by si chtěl počíst v předrevolučních normách výroby masných výrobků (konkrétní suroviny + poměry dávkování + stručný nástin výroby) a nemusel tak sedat na lep různým vykukům a chytrolínům:
      např. na Uloz.to zadat do vyhledávacího pole název souboru: norma Masné výroby 1995.PDF

      • Téma bylo upraveno před 1 rokem, 4 měsíci uživatelem InkaInka.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.