Cornish Yarg Cheese (kravský)

Úvod Fóra Sýry Polotvrdé sýry Cornish Yarg Cheese (kravský)

Označeno štítky: , ,

Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #14431
      InkaInka
      Správce

      Cornish Yarg Cheese (kravský)

      Proslulý sýr z Britských ostrovů ve tvaru válce. Charakter sýru se nejvíce přibližuje sýru Caerphilly.
      Punc jedinečnosti mu propůjčuje vrstva mladých kopřivových listů na povrchu sýru, které se po lehkém zavadnutí na sýr aplikují ručně a následně se ještě pro dokonalé přilnutí k povrchu uhlazují plochým štětcem. Velký důraz je kladen na kvalitu kopřivových listů. Musí být pouze v určité růstové fázi/ zralosti. Jedná se výhradně o mladé, zcela neporušené a zdravé listy, které se sbírají výhradně v měsíci květnu. Použití starších a tudíž i tužších listů není při výrobě přípustné. Proto se původně sýr vyráběl pouze sezónně. Dnes sýraři používají malý trik, kdy mladé listy důsledně sebrané v květnu zamrazují a mhou tak výrobu rozšířit i do dalších částí roku.
      https://www.lynherdairies.co.uk/wp-content/uploads/2012/09/yarg-howitsmade.jpg

      Po aplikaci listů se sýry umisťují do zracích sklepů, kde se v průběhu zrání na sýrech obvykle rozvine bílá plíseň.

      Kdo by si chtěl nějaký ten kopřivový lístek na sýr ještě nasbírat, dnes jsem kopřivy obhlížela a listy stále ještě vypadají dobře 🙂
      Abych se nemusela rozepisovat, výrobní postup na sýr Caerphilly je v dobré kvalitě uveden na stránkách cheesemaking.com (Cheese Making Recipes on Our Blog)

      Ukázky sýru:
      https://www.google.cz/search?q=Cornish+Yarg+Cheese+nettle&client=opera&hs=JqY&gbv=1&tbm=isch&ei=g3IwWaj3DebA6ATH7pG4AQ&start=0&sa=N

Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.