Cabra al vino

Úvod Fóra Sýry Ostatní tvrdé sýry Cabra al vino

Označeno štítky: , ,

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #794

      Přidávám téma pro tento sýr – kdo máte zkušenost, piště své tipy na víno… a vkládejte své Cabry a své zkušenosti

      "Bože, dej mi prosím trochu trpělivosti, ale Bože prosím tě hned!"
    • #2940

      Protože mám ráda červené víno a nejlepší víno, které se k nám dostane mi je líto lít na sýr, zakoupila jsem v obchodě nějaké levné krabicové. Cabra byla krásná, ale dva dny po naložení ve víně se fialová zcela změnila na šedivou. POstupně se kůra stala nádherně „rurální“, vrásčitá, ale nikoli měkká, sýr byl výborný, ovšem ta barva – pravděpodobně trochu chemie v krabici, takže kdo byc chtěl „gray cheese“, nechť si pořídí přesně toto krabicové víno. Je to ten sýr co není vidět, vlevo vzadu. TAkže krabice dole na fialovou Cabru nikoliv, na šedivou patinovanou ideální 😀

      b071860e4a_98633955_o2-550x412.jpg

      76be6537dc_99865285_v2-550x672.jpg

      images.jpg

      "Bože, dej mi prosím trochu trpělivosti, ale Bože prosím tě hned!"
    • #2942
      katka1
      Účastník

      Tak já jí sem tedy dám. 🙂
      WP_20141016_016_1-550x452.jpg
      WP_20141015_006-550x429.jpg
      Byla krásná, dobře se fotila a vůbec neplesnivěla, po druhém týdnu už jsem jí jen obracela, později se v prohlubních usadil bílý povlak, nechala jsem ho tam, myslím, že kdybych ho sundala, narostlo by tam něco horšího. Byla krásná ještě po čtyřech týdnech, pak se začala trochu vyklenovat, jenomže v tu dobu dozrávalo hodně jiných sýrů, tak jsem jí ještě nechala. Nakrojení jsem odložila ještě několikrát, až z ní bylo toto 🙂 :
      WP_20141219_006-550x310.jpg
      No nic, jedeme dál, víno už je nachystané :-), ale právě jsem si přivezla nové kultury : konečně Betu, na goudu bez dírek, „oříškovou“ Iotu a Iotu Munster, tak teď nevím, co dřív vymýšlet. 🙂 Katka

    • #3152
      katka1
      Účastník

      Tak další cabra nakrojená. A tady jsou fotky.
      WP_20150214_006-550x386.jpg
      005-550x413.jpg
      006-550x413.jpg

    • #3154
      kupicek.mar
      Účastník

      Katko, je krásnej. Forma taky. To se tak leskne olejem? A jak často potíráš olejem? Jednou nebo nějak pravidelně? Díky M

    • #3157

      Nádhera!

      "Bože, dej mi prosím trochu trpělivosti, ale Bože prosím tě hned!"
    • #3158
      Anonymní uživatel
      Neaktivní

      Tak to je moc pěkné. Budu potřebovat konečně tu vinotéku a trošku času zase abych mohl dál pokračovat. Katko, čím to že takhle zevnitř praskl ten první? Je to ještě jedlé?

    • #3159
      hanaka
      Účastník

      Ten je naprosto luxusní!

    • #3160
      katka1
      Účastník

      Děkuji vám všem 🙂
      Ten olej. Nakonec jsem jí natřela taky, bylo mi jí líto 🙂 A opravdu stačí jen jednou.
      Ten první praskl protože asi byla v mléku nějaká zlá breberka, která se při zrání rozmnožila. Většinou mléko nepasterizuji, ale to by zrovna na tuhle breberku (asi clostridie ze senáže) stejně nepomohlo. Jestli je takový sýr jedlý, to je otázka pro odborníka, teoreticky po dvou měsících zrání už by tam žádné živé bakterie být neměly. Ochutnali jsme ho, přežili jsme, něco skončilo po tepelné úpravě v jídle, ale on hlavně takový sýr vůbec není dobrý.
      Katka

    • #3440
      sudy13
      Člen

      Moja Cabra je z řeckého vína, název je kyrilikou, tak těžko říct, co to bylo zač, ale chuť výborná i na pití a pak i v sýru 🙂
      [imghttps://conovehonakopci.cz/wp-content/uploads/2015/12/296h3-12274569_10153666454865435_4677748453244377100_n1-550×413.jpg[/img]

    • #3441
      sudy13
      Člen

      Jinak jsem se chtěl všeobecně zeptat, u zrajících sýrů, na měření vlhkosti. Stačí mít nějaký levný vlhkoměr, splní svoji funkci? Např. ten na fotce
      47j6q-teplomer-vlhkomer-th50-cerna-full1-550x550.jpg

    • #3443
      Quote:
      Quote from sudy13 kdy December 9, 2015, 12:42
      Moja Cabra je z řeckého vína, název je kyrilikou, tak těžko říct, co to bylo zač, ale chuť výborná i na pití a pak i v sýru 🙂

      Hezký den,
      cabra super – vypadá, že je dělaná z nízkotučného mléka? A je zraje již dlouho? díky.

      "Bože, dej mi prosím trochu trpělivosti, ale Bože prosím tě hned!"
    • #3444
      Quote:
      Quote from sudy13 kdy December 9, 2015, 12:49
      Jinak jsem se chtěl všeobecně zeptat, u zrajících sýrů, na měření vlhkosti. Stačí mít nějaký levný vlhkoměr, splní svoji funkci? Např. ten na fotce

      díky za dotaz, určitě se bude mnohým hodit. Přesouvám s dovolením sem

      http://conovehonakopci.cz/?page_id=1316&mingleforumaction=viewtopic&t=412#postid-3038 a rovnou reaguji. Díky

      "Bože, dej mi prosím trochu trpělivosti, ale Bože prosím tě hned!"
Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.