Alpský tradiční

Úvod Fóra Sýry Sýry tvrdé švýcarského typu Alpský tradiční

Označeno štítky: ,

  • Toto téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel katka1 a poslední změna proběhla před 6 roky a 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #792
      kupicek.mar
      Účastník

      Zdravím, v pátek jsem si koupila v Benešově v prodejně zdravé výživy kousek biosýra „Alpský tradiční“. Má vynikající oříškovou chuť. Ptala jsem se, jestli jsou tam ořechy přidané (vidět nebyly), ale samozřejmě nejsou. K té oříškové chuti prý dojde zráním. Klárko nebo někdo jiný, znáte tento sýr? je to skutečně jenom zráním nebo i nějakou specifickou kulturou? Děkuji za odpověd. Markéta

    • #2926
      katka1
      Účastník

      Ahoj Markéto, shodou okolností jsem si dnes z DK přivezla kulturu IOTA 2 – Propionová bez ok, píšou u ní, že dodává oříškové aroma. Tak až vyzkouším, dám vědět 🙂 . Katka

    • #2927
      kupicek.mar
      Účastník

      Super Katko, tak to dej pak vědět, protože ten sýr je výborný, dnes byl taťka v Benešově, tak mi ho opět musel koupil. Měj se hezky vánočně. Markéta:-)

    • #2928
      katka1
      Účastník

      No , Markéto, Alpský tradiční asi nevyrobím :-), v mém podání to bude nejspíš nějaká variace na goudu 🙂
      Dík za přání, mám se klasicky předvánočně 🙂 Katka

    • #2930
      kupicek.mar
      Účastník

      A Katko, Kláro, atd, prosím vás, ta propionová se přidává k základní mezofilní nebo se dává jenom propionová. Díky Markéta

    • #2933
      katka1
      Účastník

      Mě se tak ptej :-)) Chci to zkusit v pondělí, asi jako polotvrdý a asi s oběma kulturami.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.