Re: Začátečník

Úvod Fóra Osobní sýrové mikroblogy Začátečník Re: Začátečník

#1879
Quote:
Citováno z FEM dne September 18, 2012, 09:35
Mockrát děkuju, tak nejdřív to nastuduju,případně objednám a pak teprve se do toho pustím….hezký den

Jestli ještě můžu. Z vlastní zkušenosti- pokud máte jen smetanovou kulturu z Milcomu, dělejte sýr jako doposud, ale nechte ho buď v solné lázni a používejte jako balkán, dělejte podle návodu na mozzarellu, nebo dělejte jak jste dělala doposud, ale na snězení dříve. V tom případě je třeba přesně vychytat syřidlo, aby sýr nevrzal mezi zuby a nebyl moc tvrdý, ale ani čerstvý měkký a spotřeboval se do týdne od vyrobení. Známá dělá pouze z Milcomu, ani nedává jejich smetanovou kulturu a má výborný čerstvý polotvrdý sýr. Není zatím dostupná, napsala jsem jí a až mi napíše, napíšu vám přesné míry syřidla na kolik litrů. To je sýr, který ona používá jako čerstvý i na chleba, je ke krájení a strouhání, ale není vyzrálý, žlutý. Abyste mohla ve vašich podmínkách dělat i do té doby, než si nastudujete o kulturách a případně nějakou seženete.

Navíc, pokud máte možnost nějaké provizorní udírny, tyto čerstvé sýry jsou vynikající uzené.

"Bože, dej mi prosím trochu trpělivosti, ale Bože prosím tě hned!"