Re: Začátečník

Úvod Fóra Osobní sýrové mikroblogy Začátečník Re: Začátečník

#1773
dolomiti
Účastník

Pro Debustr: ale no tak 😉 tučnost mléka s tím co jste popsal nemá nic společného. Pro ostaní: při zpracování je vždy lepší nějakým způsobem upravit tučnost. U měkkých sýrů záleží na druhu a u sýrů určených k delšímu zrání je dobré mít tučnost cca. 3% Následně má sýr něco kolem 50% tuku v sušině. Ale je to subjektivní věc každému chutná něco jiného. Almkäse, které Klára ochutnala bylo cca. 10 měsíců staré a ta tučnost je v něm už dost výrazná. Proto třeba já takový sýr skoro nejím 😉 mám raději když je toho tuku míň! Znám Magerkäse, který je úplně boží 😉 Udělat hodně dobrý nízkotučný sýr je svým způsobem umění, když vezmete v potaz, že tuk je nositelem chuti 😉 Jak píšu je to věc názoru 🙂