Re: Vrzavá sýřenina

#1746

Hanko, mrkni se do článku v seriálu o sýrech na sýření, kde je vzorec pro syřidla. Já si podle něj dnes vypočítala na taleggio. Udala jsem sílu 15000 a dobu jsem potřebovala 20 minut a přesně to klaplo. Mám úplně čerstvé syřidlo, ale i jedno starší a dělám jen nepasterizované. Dnes sýr z 20 litrů, dávala jsem 2,6 ml a za 25 minut to bylo na ostrý lom při 35°C. Minulý týden jsem chtěla rychle udělat sýr, nepast. 35°C a bála jsem se, že to nezesýří a dala jsem na 20l. 3 ml a sýr vrže. Takže já bych zkusila určitě na nepasterizované přidávat max. půl gramáže co je uvedeno. Nebo i těch deklarovaných 1 ml na 15 litrů. A dnes jsme vrzání sýrů řešili se známou. Podle mě, nebo mně to dělá větší množství syřidla. Ona mi říkala, že dává vždy stejně a vržou jí sýry z pastvy a ze sena nikoli, tudíž by tam hrál roli možná tuk. Ona ale zatím používala Milcom, až ode dneška má Hansena. Já se přikláním k tomu, že je to moc syřidla.

"Bože, dej mi prosím trochu trpělivosti, ale Bože prosím tě hned!"