Re: Pařený sýr nekysá

#2141
hanaka
Účastník

Tak to jsem netušila, že po otelení je mléko jiné! No je to vlastně pro mě poprvé, loni jsem začala dělat sýry až mnohem později, letos má ale víc mlíka, tak mi nechává slušný přebytky. Je po otelení 3 týdny. Tvaroh jsem teda už dělala, na chuť dobrý, ale je fakt, že je dost řídký a ani pod lisem se mi nedaří ho pořádně zbavit syrovátky. No to jsou mi novinky, člověk se neustále učí 🙂 A já už chtěla hodit flintu teda spíš sýr do žita, u slepic už skončil 3x! tak tedy se zeptám, jaké sýry má teď smysl dělat? Jen čerstvé? A já zrovna v pondělí dovezla nivu, tak tady tvořím zákys, že ji konečně vyzkouším. Tak teď teda nevím, jestli to má vůbec smysl. Každopádně díky díky moc!!!