Re: odstředivka

Úvod Fóra Domácí minimlékárna odstředivka Re: odstředivka

#2071
Katy
Účastník

Moc děkuju za rady.
Včerejší třetí odstřeďování dopadlo nejhůř, nachystala jsem si odstředivku na linku, nalila do UCPANÉ nádoby horké mléko, chvíli jsem čekala, jestli to nezačne někde téct, hrnec dalšího jsem dala chladit a šla na chvíli štrikovat manželovi čepici, než to trochu zchladne. Nevím proč, ale mléko začalo po chvíli samo protékat. Tak jsem to rychle spustila, ale spoustu mlíka skončilo v šuplíku s hrnkama a na podlaze, po rozebrání byla výlevka plná tuhé smetany.
No chybama se člověk učí, ale stejně nevím, proč to teklo, jestli to horké mléko nenadzvedlo tu zátku?
Může se odstřeďovat i horké mléko?
Jinak moc děkuji za Vaše krásné a inspirativní stránky, hrozně mně láká tvrdý sýr, děláme zatím jen čerstvé, ale nemám moc čas přežvýkat všechny ty návody a taky se bojím, že mi chytne nějakou plíseň, docela s ní bojujeme.
Musí být na tvrdý sýr pouze syřidlo Laktochym nebo lze použít i Laktosin, který je podle výrobce určen jen na tvaroh a čerstvé sýry?
Nevíte někdo, kde na Litoměřicku sehnat potravinářskou pšenici? Nemusí být bio. Pořídili jsme si mlýnek, tak jsem kradla pšenici slepicím, má sice potravinářskou kvalitu, ale je určená jen jako krmná, tak se s ní podle toho zachází a je dost špinavá, musí se pečlivě přebírat, na což při našem počtu dětí půl tuctu fakt nemám čas a holky byly ochotné hrát si na Popelku jen jednou.
Děkuju a přeju hezký den, Katka