Úvod › Fóra › Sýry › Polotvrdé sýry › Domácí sýry tvrdé a polotvrdé › Re: Domácí sýry tvrdé a polotvrdé
19.4.2011 v 14:37
#1307
Lota
Člen
Quote:
Citováno z Lalaith dne April 19, 2011, 14:05
A navíc v tom odkazu na cuketce se píše, že lez v klidu vyrobit sýr i z kupovaného čerstvého mléka…
A navíc v tom odkazu na cuketce se píše, že lez v klidu vyrobit sýr i z kupovaného čerstvého mléka…
Lze, ale je nutné přidat chlorid vápenatý (http://www.milcom-as.cz/zavod-tabor/produkty/produkty-pro-domaci-vyrobu.html), jelikož pasterizací nad 62°C se z mléka chlorid vápenatý ztrácí a pak se mléko nesráží. Každopádně ale i tak kvalita a množství sýra určitě nebude taková, jako z čerstvého nepasterovaného a nehomogenizovaného mléka.