Úvod › Fóra › Sýry › Polotvrdé sýry › Domácí sýry tvrdé a polotvrdé › Re: Domácí sýry tvrdé a polotvrdé
Narazila jsem na tyhle stránky, které mě strašně nadchly – ráda vyrábím aspoň částečně domácí věci (ráda peču chleba – i když zatím jen s droždím, housky, jogurt apod.) a výroba sýra mě opravdu zaujala. Jen jsem se chtěla zeptat – je tu někdo, kdo tvoří sýr normálně v paneláku? Jsme z města, stěhovat se nehodlám, k mléku mám přístup pouze z mlékomatu – je možné ho použít? A co byste poradili do úplného začátku, co sehnat, koupit, čím začít, s jakými problémy počítat?
A ještě jedna věc – zanedlouho budu mít k dispozici Tibetské houby na výrobu kefíru – http://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-domaciho-kefiru.html, máte s nimi nějakou zkušenost? Dá se tenhle kefír potom nějak využít pro výrobu sýra? Předem díky za odpověď, sýry zbožňujeme, ale kvůli vyšší ceně dobrých sýrů je nejíme tak často, jak bychom sami chtěli a strašně ráda bych to aspoň vyzkoušela – pak se uvidí, jak to dopadne…