Úvod › Fóra › Osobní sýrové mikroblogy › Zpovědi z Červeného domečku › Odpověď: Zpovědi z Červeného domečku
Dneska toho moc povídat nebudu. Spíš nic a budu se ptát. Přemýšlím jak / jestli nějak ošetřit kůru sýrů, třeba plasticoatem. Ale nejprve bych se rád pobavil o povrchu sýrů.
Teď mám ve sklepě 3.. Tylžský – s jeho povrchem problém nemám. Má drobné praskliny, nevím proč se to tak mohlo stát, třeba mi to někdo řekne. Když byl ještě měkký, tak se mu trochu udělaly puchýře, ty jsem zamačkal a čekám co se stane. Podle receptury by měla být kůrka mazem..jestli jsem to pochopil. Já mám prostě kůrku suchou a nazdar. Asi se do něho stejně brzo podíváme a sníme. Ale napříště dobrý vědět co se stalo (nebo jestli je to OK)
Goudu už jsem dělal několikrát, tvarově fajn a špatný pocit z ní nemám. Nicméně je mi jasné, že bílá místa (dírky) jsou špatně..ale nějak to nemůžu pořádně vyšťourat, tak to nechávám.
No, ale na to jakou jsem měl radost ze sýra s oky…tak ten se mi líbí nejméně. Vůbec nevím co si mám o jeho stavu myslet, co jsem udělal špatně. Povrch má hrubý, bouličkovatý .. no nevím co víc k němu říct. Bude vůbec k jídlu? Trochu se bojím, byla to fakt radost…
Díky za jakékoli reakce, budu se dál snažit:)