Odpověď: Zpovědi z Červeného domečku

Úvod Fóra Osobní sýrové mikroblogy Zpovědi z Červeného domečku Odpověď: Zpovědi z Červeného domečku

#3342
Anonymní uživatel
Neaktivní

Dobrý večer Inko,

v pořádku, jen se roztahujte. Jsem ve čtení a hledání co je asi špatně dost línej a proto jsem rád za každou konstruktivní radu k tomu co jsem udělal špatně. Nicméně teorii solení si pro příště lépe projdu a uvidíme. Po víkendu se podívám na to zlato chuťově a dám vědět. Nicméně pohledově to asi úplně ono ještě není:)

Co se Camembertu týče, tak by jistě stačilo nechat zrát déle, ale tekutost pod kůrkou se mi už prostě nelíbila. Ale nevadí, snědly se, jen nebyly podle mého gusta. Ostatní ovšem raději vyzrálejší, takže se po nich celkem zakouřilo. Na dotek sýr už taky nejspíš poznám, myslím že co se cammembertu týče, tak už relativně vím. Uvidíme příště. Možná bych trošku ubral na intenzitě chuti, ale … to si ještě vykoumám jak na to.
Posledná Camemberty jsem dělal teď v neděli, z kozího mléka. Bylo jich jen 2 litry a taky se mě nejspíš rozbila váha na kultury, snad jsem to nepřehnal s množstvím. Ale už chytá plíseň, tak je to celkem v cajku. Uvidím co z toho vyleze, protože zrno při míchání se mi zdálo..jednoduše řečeno jiné. Ale vím o tom problému, tak jsem zvědavej jak se povede.

Věřím tomu, že nějaké škobrtnutí mě neodradí. Goudy se povedly vždy, camemberty taky..mít jen čas, klid a bude to fajn. Věřím, že hned po zkouškovém si klid udělám a jedna sobota zase na nějaké výrobky padne.

To že čerstvý kozí sýr dělám co týden už ani nezmiňuji. Ačkoliv to už mě asi brzo končí…

Ještě jednou díky za Váš příspěvek.