Odpověď: Poděkování

Úvod Fóra Osobní sýrové mikroblogy Poděkování Odpověď: Poděkování

#3481
mecoun126
Účastník

Ještě jednou moc děkuji za Domácího mlékaře…posílám návod pro začínající sýraře na výrobu formy. 1 Foto lisu a formy v akci

2 Jsou jídlonosiče vysoké -objem 2 lt. – a ty standartně nízké…ty vysoké jsou na formu mnohem lepší.

3 Díry na formě z jídlonosiče…ta forma s výrazně více dírami se dá použít i na měký sýr – velká Niva a pod….ideální díry jsou asi 2 mm a špony vybrousit kulatým pilníčkem.

4 Víko ze dna toho menšího jídlonosiče, vlevo je malý jídlonosič nevyříznutý. Kupodivu to šlo vyříznout i ostrým kuchyňským nožem.

5 vyřízlé víko ze dna menší formy ve formě z většího dílu jídlonosiče.

6 Mřížky nařezané z odkapávače jako podložky pod formy.

7 Víko formy je docela měké, pro lisování je nutné ho zpevnit vložením krabičky na mastě z lékárny 0,5 lt. Poté co se jemným šmirglem strazí hrana aby se sýřenina při nabírání netrhala, je velmi vhodná i na nabírání sýřeniny.