Odpověď: Jogurty – domácí výroba

Úvod Fóra Ostatní mléčné výrobky Jogurt a výrobky z něj Jogurty – domácí výroba Odpověď: Jogurty – domácí výroba

#3315
Inka
Člen

Dobrý den Markéto.

Tak Choceňák je bohužel opravdu nereálný. S kyselostí se dá pracovat. Obecně nižší kyselost vznikne očkováním a zráním při nižší teplotě. Potom i snížením očkovací dávky. Nejlepší je obé dohromady, ale znamená to mnohem delší dobu zrání.

Čistě jen snížení teploty na 35°C při zachování stejné očkovací dávky je ostatně dobře vidět na grafu v produktovém listu k jogurt. kultuře od Ekokozy (poslední odkaz ke stažení). Výsledné pH zůstává vyšší.

Dá se praktikovat u každé jogurtové kultury. Je třeba si to vyzkoušet. Nemusí vyhovovat úplně každému.

S pozdravem
Inka