Odpověď: Hladký povrch sýry

#2634
mamina
Člen

Inko,dobrý den a děkuji za odpověď.Lisuji jen s plachetkou,ale mám mít asi ze začátku jinou s většími oky?Od začátku přemístění sýřeniny jí dám právě do tý jemný modrý…V menších plast.formách se lisuje vlastní vahou a jinak v tom cedníku v plachetce,mám víko,které padne na obvod cedníku a položený barel s vodou?Jde to?Ráda bych také zkusila formu na goudu ze stránek,tak jestli mi poradíte?Chlorid přidávám při každém sýru,dělám jen z kozího,mám denně cca 7,5l mléka.Co mohu udělat z mléka,které mi zkysne.Vím,že jsme dělali poměr zkyslého mléka a poměr čerstvého zahřát a přes plachetku(cedník)a ono je to jako tvaroh(cottage-nebo jak se píše bez smetany)a když se promíchá s bylinkami?To jsou pokusy…Děkuji moc,jsem ráda,že se najde někdo,kdo to se mnou probere.Jana