Odpověď: Hladký povrch sýry

#2649
katka1
Účastník

Jano, všechny sýry dělám podle Klářiných receptů, protože spolehlivě fungují (děkuju Kláro). Pouze zmíněný čerstvý podle Milcomu a to proto, že v době kdy jsem začínala jsem ještě netrefila na Kopec :-))
A PH metr ? Co to je ? :-)) Ale vážně, to jsem fakt ještě nepotřebovala, snažím se přesně dodržovat množství kultur i všechny časy a vychází to. Především proto, že už to někdo mockrát spočítal, vyzkoušel a zapsal (zase děkuju).
Sýr na fotce ještě není Gouda, je to polotvrdý, samozřejmě podle receptu z Kopce 🙂
Goudu jsem dělala teprve dvakrát, obě jsou ve sklepě, teprve uvidím co z nich bude.
Ještě dotaz na Kláru: jaká kultura z DK by byla vhodná na Goudu ? Munster ? Propionová bez ok ? Děkuju. Katka.