Odpověď: Camembert

Úvod Fóra Sýry Sýry s bílou plísní Camembert Odpověď: Camembert

#2864
Inka
Člen
Quote:
Quote from kupicek.mar kdy November 12, 2014, 21:53
Katko,šikulka:-). Prosím, otázka pro znalé: myslím, že tento druh sýrů může mít problémy, tuším, s listerií (nebo clostridií??( teď si nejsem jistá. Poznám na sýru tento problém? a jak se tomu dá zabránit? Díky Markéta

Ano, může. Jedná se o Listerii, ale musí dojít ke kontaminaci . Takže jedině hygiena, zákeřné jsou tzv.biopfilmy.
Na chuti to bohužel nepoznáte. U plísňáků je však ještě problém i s rozvojem jedné toxické látky (nechci čířit paniku), která by se mohla tvořit ve větším množství – spíš vyjímečně a častěji u tzv. dvojplísňových sýrů. Nicméně dospělý organizmus by to v pohodě zvládnul. Problém jsou děti. Proto se jim plísňáky nemají dávat.

Inka