Odpověď: Alfa

Úvod Fóra Osobní sýrové mikroblogy Alfa Odpověď: Alfa

#3162
Anonymní uživatel
Neaktivní

Zdravím všechny sýraře,
rád bych se podělil o zkušenosti z výroby Mozzarelly. Tedy spíše bych rád četl co bylo špatně, protože i přes celkem pohodový výrobní proces se vyskytly problémy při paření. Předesílám, že zatím nevlastním ph-metr a zkušenosti. Při paření se nedařilo dostatečně táhnout sýřeninu, byla tažná pouze částečně a to i přesto že jsem jí nechal kysat při 40°C 2 a půl hodiny. Nechal jsem jí ještě půl hoďky navíc a i tak se moc dobře netáhla, také se částečně trhala když jsem trochu více zabral, ale nakonec se mi jakš takš podařila, fotky sem hodím večer. Rád bych se zeptal jak dlouho má zrát v nálevu. Tak se někdo ozvěte se svými zkušenostmi, ať jsem zase o něco chytřejší 🙂