Odpověď na: Alchymistické syrečky

Úvod Fóra Sýry Sýry zrající pod mazem Alchymistické syrečky Odpověď na: Alchymistické syrečky

#17479
Inka
Správce

Včera byl poněkud hektický den, nestíhala jsem už vložit fotky z výroby – vkládám až dnes.

– tvaroh „Karel“, který není tolik odleželý se chová velmi podobně jako komerční německé syrečky (i mazové) – prostě v důsledku vyšší dávky zracích solí začíná lehce sklovatět, zatím co směs poctivě česky odleželého tvarohu byla přirozeně mazlavější, nemusela jsem tedy přidávat tolik vody a také jsem použila mírně nižší dávku zracích solí – zformované syrečky zůstaly tudíž opticky „tvarohové“ – ani jedno není u této varianty na škodu. Chuťově je samozřejmě příznivější varianta odleželá. Uvidím, jestli jsem to u Karla nepřehnala s pH, aby to PC nevadilo a vyrazil kožíšek :). Nechám se překvapit…

Den pátý:
Aplikace nástřiku, případně omytí tekutou kulturou PC na povrch syrečků.