Úvod › Fóra › Sýry › Sýry zrající pod mazem › Alchymistické syrečky › Odpověď na: Alchymistické syrečky
Včera byl poněkud hektický den, nestíhala jsem už vložit fotky z výroby – vkládám až dnes.
– tvaroh „Karel“, který není tolik odleželý se chová velmi podobně jako komerční německé syrečky (i mazové) – prostě v důsledku vyšší dávky zracích solí začíná lehce sklovatět, zatím co směs poctivě česky odleželého tvarohu byla přirozeně mazlavější, nemusela jsem tedy přidávat tolik vody a také jsem použila mírně nižší dávku zracích solí – zformované syrečky zůstaly tudíž opticky „tvarohové“ – ani jedno není u této varianty na škodu. Chuťově je samozřejmě příznivější varianta odleželá. Uvidím, jestli jsem to u Karla nepřehnala s pH, aby to PC nevadilo a vyrazil kožíšek :). Nechám se překvapit…
Den pátý:
Aplikace nástřiku, případně omytí tekutou kulturou PC na povrch syrečků.