Úvod › Fóra › Ostatní mléčné výrobky › Tvaroh a tvarohové výrobky › Průmyslový tvaroh ( = tvrdý tvaroh či surovina na syrečky) › Odpověď na: Průmyslový tvaroh ( = tvrdý tvaroh či surovina na syrečky)
9.2.2017 v 7:42
#14331
Účastník
Dobrý den Inko,
mám malý problém, přestože dodržuji přesně postup výroby PT, tak mi po zahřátí nechce klesnout ke dnu ani po dvou hodinách. Když zahřeji na uvedenou teplotu cca 40-41°C, tak ji udržuji po celou dobu, kdy by měla klesnout ke dnu, ale neděje se. Už jsem ho dnes udělal podruhé a stejný problém. Jinak je dobrý a po zalisování má drobivou struktůru na tvarůžky ideální (pH 5,5). Kde by mohla být chyba?
Děkuji Jirka