Odpověď na: Delin – pískle :-)

Úvod Fóra Osobní sýrové mikroblogy Delin – pískle :-) Odpověď na: Delin – pískle :-)

#12495
Anonymní uživatel
Neaktivní

Kláro, dlužím Vám odpověď. Takže ano, pivo a sýry dohromady příliš nejdou. Nejsem si tedy absolutně jistá, ale v době, kdy se část vybavení kryla, jsem zaznamenala jedno hodně nepovedené pivo, které bohužel šlo úplně do kanálu. Pak už jsem se neodvážila a zařídila se úplně zvlášť. Částečně se tedy kryje jen kuchyně, ale další vybavení už ne. Proměnných je ovšem tolik, že nemohu říci, s jistou, že za to pokažené pivo mohly sýrařské domácí pokusy. Klidně to mohlo být kvasnicemi nebo čímkoli jiným. Domácí pivo je ovšem velmi návykové, takže se jej rozhodně nehodláme vzdát a rozhodli jsme se vybudovat malou domácí varnu ve sklepě.

Inko, ještě jednou děkuju. Raději jsem teď nějakou dobu dělala jen čerstvé sýry a tvaroh a sanuji, co to jde. Včera jsem zkusila po dlouhé době zrající sýr – nivu z 5 litrů kozího mléka, tak uvidím. Dostala box na plísňáky a na další sýry jsem si přivezla raději nové boxy. Na zrání na volno už nemám odvahu, dokud se někam zásadněji neposuneme v domě. Neboť je mi nesmírně líto kazit takto mléko…